Izaberite stranicu

Usluga hemijskog čišćenja je proces uklanjanja prljavštine i mrlja sa odeće pomoću specijalizovane opreme i hemikalija. Ova usluga se pruža u hemijskim čistionicama, koje su opremljene mašinama za hemijsko čišćenje, koje su dizajnirane da čiste odeću bez korišćenja vode.

Proces hemijskog čišćenja uključuje nekoliko koraka. Prvo, odeća se stavlja u mašinu za hemijsko čišćenje, zajedno sa odgovarajućom količinom hemijske sredstva. Zatim, mašina se uključuje i počinje proces čišćenja, koji uključuje cikluse pranja, ispiranja i sušenja.

Hemijsko čišćenje se najčešće koristi za osetljive materijale kao što su svila, kašmir i vuna, koji ne bi trebalo da se peru u vodi, jer bi se mogli deformisati ili oštetiti. Međutim, ova usluga se može koristiti i za druge vrste tkanina koje se mogu prati u vodi, kao što su pamuk i poliester.

Usluga hemijskog čišćenja je korisna i za uklanjanje tvrdokornih mrlja koje se ne mogu ukloniti pranjem u vodi, kao i za očuvanje boja i kvaliteta tkanina. Ova usluga takođe može uključivati i usluge poput peglanja, hemijskog tretmana protiv “bubuljica” i dezodoracije odeće.

Važno je napomenuti da hemijsko čišćenje može biti skuplje od običnog pranja odeće u vodi, jer su potrebni specijalizovani uređaji i hemikalije.
Međutim, ova usluga se često koristi za finu odecu ili za osetljive materijale koji zahtevaju pažljivo čišćenje.

Ukratko, usluga hemijskog čišćenja je proces uklanjanja prljavštine i mrlja sa odeće pomoću specijalizovane opreme i hemikalija. Ova usluga se pruža u hemijskim čistionicama i najčešće se koristi za osetljive materijale i uklanjanje tvrdokornih mrlja. Važno je napomenuti da hemijsko čišćenje može biti skuplje od običnog pranja, ali se često koristi za posebne događaje ili za osetljive materijale.